Detachering en Recruitment Process Outsourcing

Detachering

Detachering is een oplossing voor uw organisatie als u op tijdelijke basis één of meerdere specialisten wilt inzetten. Dit kan het geval zijn als medewerkers uit uw reguliere bezetting afwezig zijn door ziekte of verlof. Maar ook in geval van een tijdelijke behoefte aan extra kennis of capaciteit – zoals tijdens een specifiek project of piekmoment – kan onze detacheringsoplossing uitkomst bieden.

Onze professionals zijn werkzaam voor Van Holy Consulting en worden continue gecoacht om zo optimaal voor uw organisatie te kunnen presteren. Wij kiezen voor echte specialisten die direct impact kunnen hebben binnen uw organisatie en zijn direct inzetbaar. Daarnaast geeft hun positief-kritische blik een extra impuls aan het project of de afdeling waar zij komen te werken. Hierbij is de belangrijkste drijfveer om samen met uw mensen goed werk neer te zetten.

Wij regelen het gehele traject van de selectie van kandidaten tot en met een soepele start. Zo kunt u zich blijven focussen op uw dagelijkse business. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een groot en actueel netwerken van professionals op de arbeidsmarkt. Tijdens de looptijd van de opdracht onderhouden wij nauw contact met u en de professional en zorgen wij voor uitstekende begeleiding.

RPO

RPO staat voor Recruitment Process Outsouring. Heeft uw organisatie de behoefte om op korte termijn meerdere professional in vaste dienst aan te nemen? Met RPO zorgen wij samen dat jij de beste professionals aantrekt tegen de laagste kosten.

RPO houdt echter niet alleen in dat je de recruitment werkzaamheden uit handen geeft, maar dat je een samenwerking aangaat met een gespecialiseerde partij. Ieder bedrijf is anders en heeft andere behoeften op het gebied van recruitment. Als staffing en consulting specialist weet Van Holy Consulting als geen ander te definiëren wat er nodig is op het gebied van werving en selectie in jouw organisatie.

Voordelen van RPO:

  • Onze recruiters werken inhouse bij jouw organisatie
  • Wij werven uit naam van jouw organisatie en bouwen mee aan jouw werkgeversmerk
  • Kandidaten zijn exclusief voor jouw organisatie
  • Wervingsstrategie speciaal voor jouw organisatie
  • Bouwen van talentpools en het benaderen van passief werkzoekenden